Publicat pe Lasă un comentariu

Acoperiri pentru semineu: piatra, fonta si otel

semineu cu placare de piatra

Piatra, fontă și oțel, rustice, calde și moderne, caracteristici intrinseci ale materialelor, dar estetică diferită în gust; dar ce trebuie să știi pentru a alege cea mai bună placare pentru șemineu?

Placile șemineului și termosemineului sunt elementul proeminent nu numai pentru decorarea, mobilarea și captarea atenției asupra acestora, dar au caracteristici intrinseci și performanțe tehnice ale materialului care îi modifică funcționalitatea și performanțele termice. Prin urmare, alegerea învelișului nu trebuie subestimată, care nu numai că trebuie să-ți satisfacă gusturile și să se integreze perfect cu mobilierul casei tale, ci trebuie să poată optimiza resursele și funcția intrinsecă a structurii sale.

Plăcile șemineului și termosemineului pot fi realizate pe măsură și conform designului clientului și pe piață există materiale, forme și dimensiuni diferite pentru a satisface fiecare nevoie.Fiecare tip de placare definește gusturile și contextul în care vor fi inserate, pentru acest lucru este necesar pentru a alege materialul care se potrivește cel mai bine stilului pe care am dori să-l vedem, să îl observăm, să-l examinăm în fiecare zi, cu atenția asupra potențialului de rezistență la temperaturi ridicate și la schimbări termice, care deseori provoacă fisuri sau modificări ale materialului.

Șemineu cu placare de piatră / marmură pentru zona de zi

semineu cu placare de piatra

(Exemplu de realizare a unui șemineu cu placare de marmură sau piatră: culorile sunt moi și în contrast puternic cu negrul vetrei interne, perfect integrat cu sobrietatea unui living modern și ușor de instalat datorită dimensiunilor reduse)

DE CE SA ALEGETI PLACAREA CU PIATRA?…

Piatra este soluția optimă ca acoperire a unui șemineu  pentru a accentua difuzia căldurii, dând o notă rustică, dar elegantă întregului mediu înconjurător: pietrele naturale sau artificiale oferă același efect scenografic și pot fi combinate cu inserții sau detalii de lemn care accentuează contrastul în finisaje, fără a uita sculpturile, deseori executate de meșteri pricepuți sau sculpturile cu decorațiuni florale sau fitomorfe.

În acest sens, următoarele sunt deosebit de importante:

  • piatra Lecce, de culoare sobră și cu un stil rafinat;
  • piatra lustruită care conferă șemineului o structură îngrijită și strălucitoare;
  • piatra albă cioplită care dă finisaje neregulate;
  • piatra periată ideală pentru un efect antic, dar reînnoit;
  • piatra emailată cu performanțe ridicate de rezistență la temperaturi și durabilitate în timp.

Tocmai pe baza caracteristicilor estetice și a manoperei este necesar să alegeți placarea de piatră care se potrivește cel mai bine gusturilor dvs. sau mobilierului casei: piatra lustruită, de exemplu, se adaptează utilizatorului care iubește mediile sobre și confortabile. Accesoriile de mobilier esențiale pentru a oferi casei un sentiment de ordine și îngrijire extremă; piatra periată, pe de altă parte, este soluția ideală pentru utilizatorul care iubește mediile neregulate, originale, cu un gust antic.

Singurul dezavantaj al placării cu piatră sunt intervențiile de curățare: piatra necesită intervenții de îngrijire și curățare continuă, deci este soluția ideală doar pentru cei care iubesc cu adevărat acest tip de placare, pentru a evita ca o simplă operație de curățare să devină enervant și că, dacă nu este făcut corect, duce la acumularea de praf sau substanțe comune prezente în aer care ar putea deteriora imaginea șemineului.

semineu placare piatra(Exemplu de șemineu cu placare din piatră care se întinde de-a lungul întregului perete. Acest tip de placare din piatră neprelucrată este ideal pentru o zonă de living sobră, cu mobilier rustic; pe de altă parte, este, de asemenea, posibil să se creeze un contrast între zidul mare de piatră și mobilierul modern: acest lucru depinde doar de gusturile estetice ale fiecăruia dintre noi)

DE CE SA ALEGETI PLACAREA DIN FONTA?…

Fonta are proprietăți extraordinare de rezistență la temperaturi ridicate și este propusă ca un excelent conductor de căldură, reușind să o acumuleze și să o elibereze treptat în mediul înconjurător: adesea asociată cu refractarul, căptușeala din fontă este foarte personalizabilă, chiar dacă posibilitatea prelucrării materialului într-un mod artistic este inferior celorlalte materiale.

Placile din fontă, la fel ca și ramele, sunt disponibile pe piață în soluția monobloc sau cu linii simple, dar cu un design sofisticat și prețios, ușor de integrat în orice tip de mobilier și adesea utilizate în modelele de șeminee suspendate, deoarece chiar forma sa creează eleganță și prețiozitate în întregul șemineu.

De asemenea, este important să ne amintim că, pe lângă efectul scenografic al fontei, materialul permite, de asemenea, o soliditate structurală mai mare și posibilitatea de a efectua intervenții de curățare mult mai simple și fără a da prea multă greutate detergenților sau instrumentelor care urmează să fie utilizate: fonta prezintă performanțe ridicate în termeni de rezistență tehnică, căldură și coroziune, fiind caracterizată de potențialul său  mare de radiație și difuzie a căldurii.Bustenii arsi impregnează structura din fontă cu căldura lor care este capabilă să se elibereze încet și omogen, permițând exploatarea încălzirii chiar și după oprirea șemineului sau a termosemineului.

placare din fonta(Exemplu de placare din fontă pentru un șemineu într-un cadru clasic: părțile laterale ale vetrei sunt decorate cu plăci pictate manual care îi cresc valoarea și prețiozitatea. Potrivită pentru orice tip de mediu, placarea din fontă interpretează gusturile și stilurile antice care reînnoiesc emoțiile și sugestiile trecutului, devenind soluția ideală pentru mobilierul clasic sau modern, dar care evocă amintirile unei frumuseți străvechi în flacăra dansatoare și primitoare)

După cum s-a văzut anterior, fonta este materialul care se pretează cel mai puțin la prelucrarea anumitor decorațiuni sau sculpturi cu motive florale sau curbe speciale, dar în modul său unic are posibilitatea de a crea șeminee total originale, care se caracterizează prin funcționalitate, care, pe lângă satisfacerea nevoilor de încălzire pentru toate mediile într-un mod optim, exprimă gustul pentru frumusețe, modernitate și artă contemporană.

Șemineele cu placare din fontă sunt propuse ca o soluție valabilă pentru orice tip de utilizator: nu au nevoie de intervenții speciale de curățare și sunt perfect integrate cu orice stil de mobilier și orice spațiu disponibil; o difuzie omogenă care rămâne chiar și atunci când coșul de fum este oprit si completează imaginea avantajoasă a alegerii unei placări din fontă.

semineu suspendat

(Exemplu de instalare a unui șemineu suspendat cu placare din fontă: inovația și frumusețea estetică devin protagoniștii unui mediu cald și primitor)

DE CE SA ALEGETI PLACAREA DIN OTEL?…

Oțelul oferă numeroase avantaje intrinseci structurii materialelor sale, aducând avantaje și beneficii importante dacă este ales ca placare pentru șemineu sau sobă:

  • întruchipează linii minimaliste, simple și cu un efect clar ordonat;
  • are o suprafață netedă, ușor de curățat;
  • garantează un nivel optim al puterii termice și al izolației, reducând pierderile de energie și consumul de combustibil.

Disponibil și în versiunea din oțel inoxidabil, placarea din acest material este una dintre soluțiile optime pentru a asigura funcționalitatea sistemului dvs. de încălzire, atât în ceea ce privește puterea de căldură și propagarea căldurii, cât și pentru liniile estetice, îngrijite și luminoase, integrându-se perfect cu orice decor. În plus, acest tip de placare din oțel sau metal este frecvent utilizat nu numai pentru construirea șemineelor pe bază de lemn, ci mai ales pentru șemineele cu bioetanol, după cum puteți vedea în imaginea de mai jos:

semineu cu bioetanol(Exemplu de instalare a unui șemineu cu bioetanol cu placare metalică / din oțel care se potrivește bine într-un mediu cu mobilier modern)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *