Publicat pe Lasă un comentariu

Cum sa proiectezi un șemineu de vis și să îl integrezi în casa ta

semineu de vis pe doua fete din piatra

A face căminul viselor tale să se încălzeasc si să producă apă caldă menajeră înseamnă să-ți proiectezi locația ideală pentru a-l integra cu stilul casei tale, mobilier și cel mai potrivit spațiu de acasă pentru a-și îndeplini toate funcțiile.

Pentru a vă putea bucura de foc, căldură și confort și pentru a vă satisface, prin urmare, în toate privințele dorințele dvs. de a avea un șemineu, nu este suficient doar să il  alegeți pe cel care vă place cel mai mult.

Este necesar să vă gândiți la locație, dimensiune și formă, pe baza funcției pe care o va avea în viața voastră: dacă trebuie să încălziți mai multe camere pentru toate orele zilei, va fi necesar să identificați un loc în care căldura se poate răspândi în toate camerele; dacă doriți să dați o notă autentică și gustului trecutului mâncării, cărnii și meselor cu prietenii, preferați un șemineu mare care să fie așezat în casa dvs.

semineu rustic
Picture1 7

(Exemplu de șemineu rustic pe lemne, din piatră cu vatră închisă)

De multe ori nu este ușor să faceți alegerea corectă, mai ales dacă nu ați consultat încă un tehnician și ideea șemineului este încă doar incompletă. Să vedem care pot fi primele mici trucuri:

  • este important să NU așezați șemineul lângă o intrare sau pe același perete unde sunt ferestre sau în prezența hotei de bucătărie, care provoacă scăpări de fum;
  • trebuie să vă gândiți la amenajarea mobilierului dvs., astfel încât să nu existe mișcări de aer legate de mișcarea oamenilor dintr-o parte a spațiului de locuit în care este introdus șemineul.

Dacă credem că razele de căldură radiate de șemineul nostru se răspândesc în linie dreaptă, perimetrul camerei își asumă o importanță deosebită:

  • un mediu pătrat este versatil în locația șemineului care poate fi construit pe toate părțile cu funcționalitate similară;
  • o cameră dreptunghiulară trebuie să stabilească o poziție centrală, creând două spații chiar și cu utilizări diferite în care este nevoie de încălzire diferită, cum ar fi bucătăria sau camera pentru relaxare, evitând astfel că numai zona imediat apropiată de șemineu este încălzită provocând schimbări bruște și limitări în încălzirea optimă a întregului mediu. Dacă credeți că aceasta este soluția ideală, puteți opta pentru șemineul cu două fețe, care oferă o împărțire egală și funcțională a spațiilor.

semineu pe doua fete din piatra(Exemplu de instalare a unui șemineu pe două fețe, din piatră)

Vă reamintim, totuși, că un șemineu central prevede că întregul mobilier este perfect armonizat cu vatra, devenind o alegere de stil, funcțională și mai contemporană, mai ales dacă alegeți versiunea încorporată în pereți.

Această din urmă soluție nu este totuși recomandată pentru cei care dețin un șemineu ca singură sursă de încălzire pentru locuința lor, deoarece l-ar reduce la o singură piesă de mobilier datorită performanțelor reduse de propagare a căldurii.

semineu cu lemne(Exemplu de instalare a unui șemineu cu lemne, încorporat, în stil contemporan – Caminetto Hamburg di Piazzetta)

O altă problemă de luat în considerare este coșul de fum: dacă intenționați să construiți un șemineu în noua dvs. casă, lucrarea de proiectare este mult mai ușoară decât următoarea adăugare, dar chiar și în acest caz există câteva măsuri de precauție care trebuie luate. Dacă nu aveți prea mult timp pentru proiectare sau posibilitatea de a face numeroase modificări structurale, idealul este șemineul din zidărie, care vă permite să creați fundații și canalizare direct în afara clădirii sau șeminee prefabricate care nu necesită construirea fundației si a cosului de fum.

semineu din caramida pe lemne(Exemplu de șemineu din cărămidă pe lemne)

Dacă, pe de altă parte, în casa dvs. aveți un spațiu mic sau un mediu în stil contemporan, cu mobilier pe care nu doriți să-l risipiți cu fum sau praf, puteți opta pentru soluțiile inovatoare de șeminee suspendate, care, pe lângă încălzirea casei dvs., vor protagoniști pentru frumusețea și eleganța estetică.

semineu suspendat pe lemne(Exemplu extraordinar de șemineu pe lemne, suspendat, în stil contemporan)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *